Batonins Serenade, Laima, Orkla Food - Batonins balts
6 maja nopirku Laima veikala TC ''Origo'' Serenade Xl batonins par 1.20.Kad atveru vins bija balta krasa,domaju ka tas ir viena reize,pec tam eju uz veikals RIMI liels nopirku pasu tadu batoninu un vins bija ari balta krasa.Vairak nekad vinu nepirksu.Liela firma-nevar samainit-smiekligi
Комментарии (1)
Baltā sarma, kas nereti vērojama uz šokolādes produktiem, visbiežāk veidojas temperatūras svārstību rezultātā. Mainoties temperatūrai uz siltāku, šokolāde nedaudz sasilst un pakūst, tādējādi reaģējot un izdalot kakao sviestu. Tieši šajā procesā rodas balta tauku kristālu kārtiņa, kas ir šokolādes dabiska īpašība. Jo dabiskāka ir šokolāde un jo vairāk kakao sviesta ir šokolādes sastāvā, jo vairāk tas ietekmē produktu, reaģējot uz apkārtējās vides apstākļiem - temperatūru un mitrumu. Nereti tieši mitruma apstākļos uz šokolādes produktiem veidojas cukura sarma, kas rodas, cukuram kristalizējoties šokolādes virspusē.
Šokolādes sarmošana ir izaicinājums, ar kuru saskaras visi šokolādes ražotāji pasaulē. Svarīgi ir apzināties, ka šokolādes produkti (konfektes, tāfelītes un citi), kuru sastāvā ir kakao masa, sviests un pulveris, cukurs, emulgators, kā arī tādas piedevas kā rieksti, augļi, ir dabiski. Tas nozīmē, ka baltā sarma neietekmē produkta garšu un īpašības, kā arī nekādā veidā nav kaitīga veselībai. Šokolādes produkti ir un paliek dabiski šokolādes izstrādājumi, kas reaģē uz ārējās vides ietekmi, radot balto sarmu.