Laima - Palmu eļļa - Laima, Selgas cepumi un dažas šokolādes
Izvairos pirkt Laimas ražotāja produktus, jo tie satur palmu eļļu - vislētākā un viss sliktākā no eļļām, kas palielina asinsvadu un sirds slimību risku..
Raksti internetā:
"What Are the Dangers of Palm Oil?"
http://www.livestrong.com/article/198975-what-are-the-dangers-of-palm-oil/
"The dangerous ingredient you’re eating—and don’t even know it"
http://www.eatingwell.com/blogs/health_blog/the_dangerous_ingredient_you_re_eating_and_don_t_even_know_it
Zinātniskie raksti:
Effects of palm oil on cardiovascular risk.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1836037
Health effects of palm oil
https://www.researchgate.net/publication/228619613_Health_effects_of_palm_oil
Aicinu arī pārējos izvairīties no Laimas produktiem, it īpaši Selgas cepumi, kurus agrāk diezgan bieži ēdu, vairs nemūžam tos nepērku, to vietā esmu spiests uzlabot ārzemju valstu ekonomiku pērkot viņu produktus. Laimas cepumi nav vienīgais kas satur palmu eļļu, arī viņu šokolādes un dažas no konfektēm satur.
Комментарии (7)
а в чем негативный отзыв? для вас лично все написано в составе на упаковке
и вообще нефиг людям голову дурить пальмовым маслом - вы ссылаетесь ну никак не на авторитетные источники - School of Medical Science and Technology, Indian Institute of Technology,
West Bengal, India
шутите чтоли?))
No sākuma neizlasa pirms pērk un tad mauc sūdzības. Bet viens gan tiesa, palmu eļļa ir kaitīga veselībai.
Ja meklē informāciju, var atrast arī ziņu, ka palmu eļļa neesot nemaz tik kaitīga, kaitīgi esot hidrogenizētie tauki. Tiec nu gudrs:)
Paciņas svars tagad ir tikai 180 grami! Taisot torti, pietrūkst 1 cepums un skaidrs, ka tagad cepumu ir mazāk... nevis 200 g., bet 180:( Un ļoti slikts iepakojums! Viss saplīst, izjūk:( žēl, ka tā sabojā izcilu kvalitāti.
Veca produkcija ,konfektes sarkanā magones šokolāde pārklāta ar baltu plēvīti...
Fabrikā ,, Laima ,, pirms Orklas laikiem šokolādes konfektēs un tāfelītēs nekad nepievienoja palmu eļļu. Vajadzētu ieskatīties seno laiku receptēs. Tagad šīm konfektēm sen vairs nav tā kvalitāte un garša. Manā bērnībā šokolāde mutē kusa , bet tagad pielīp pie augšslejām. Tas nozīmē, ka palmu eļļai ir cita kušanas temperatūra. Šī eļļa nav tā, ko dokumentālajās filmās rāda par Āfrikas iedzīvotāju ēšanas paradumiem. Tur šī eļļa nesasalst . Bet mums piegādā pārstrādātu eļļu, un tā izskatās kā tauki. Zinu, ka sabiedriskā ēdināšanā šādu produktu lieto kartupeļu frī pagatavošanai, kartupeļus cep augstākā temperatūrā. Ja produkts vairs nav tāds, kāds tika ražots sākotnēji, tad šīs ražotnes īpašniekiem būtu jāmaina nosaukums. Šodienas kvalitāte ir tik nonivilēta , ka zaudējusi savu vienreizīgumu. Vai tas ir ekonomisku apsvērumu dēļ, neņemos spriest, bet iepriecināt radus, kas dzīvo ārzemēs, vairs nevaru. Turklāt arī atzīmes ,ka produkts var saturēt miltu lipekli u. c. piejaukumus, liecina, ka kaut kas nav kārtībā.
Laimas konfekšu un šokolādes kvalitāte ir ļoti zema. Piekrītu par to, ka būtu jāmaina fabrikas nosaukums. Viss ir negaršīgs. Pēdējā lielā vilšanās - zefīrs šokolādē a mango garšu... Nopirku pagaršot un atkal vilšanās... Šad tad nopērku kādu batoniņu ar "melnā balzāma" pildījumu, cerībā, ka nebūs apsūbējušas, bet katru reizi ir vilšanās. Derīguma termiņš uzlikts gadu, jābūt svaigiem, bet atverot iepakojumu, redzi, ka apsūbējis mēsls. Un garša pretīga. Šokolāde pēc ziepēm garšo un līp pie zobiem... Cenas uzkrūvējuši neadekvāti. Savu kādreiz iemīļoto "Vētrasputnu" arī vairs nepērku, jo vienmēr apsūbējušas un izmainīta garša. Izskatās vecas.