Kebab Factory - Aplokšņu algas
Edgars Kroģeris – drifta braucējs un “Kebab Factory” īpašnieks, kurš podkāstos lepni stāsta par sava uzņēmuma panākumiem, tostarp apgrozījumu, kas sasniedz miljonu vienā no viņa lokācijām. Viņš aktīvi pārvalda sociālos tīklus, reklamējot savas kebabnīcas Teikā, Siguldā un citviet, radot veiksmes stāsta tēlu.
Taču aiz skaistās fasādes paliek nepateikts fakts – ilgstoši strādājot vienā no viņa lokācijām, es un visi pārējie darbinieki saņēmām daļu algas “aploksnē”. Tā ir ierasta prakse visos viņa restorānos. Katru mēnesi oficiālā alga tiek pārskaitīta uz kontu, bet pārējā summa tiek izmaksāta skaidrā naudā. Turklāt darbinieki var vienoties par to, cik lielu daļu saņemt oficiāli un cik – neoficiāli.
Šī sistēma, kas gadiem tiek piekopta uzņēmumā, tiek noklusēta publiskajā telpā, lai gan realitātē tā ir neatņemama uzņēmuma darbības sastāvdaļa.
Комментарии (6)
Šito info vajag rakstīt VID'am nevis sudzibas lv :D
Nu tad cīnies un noved šo lietu līdz galam! Par ko tev medaļu dos?
labs darbs, kebabi garšīgi. man ļoti garšo tavs meats.
Ļoti poētiski uzrakstiji šo sūdzību. Vēlu veiksmi.
Nu tāds ir LV biznesa modelis . Skumji, bet fatkts, bet dēļ tā es viņu kebabus nebeigšu ēst ✌️
Čalīt, katrā otrajā uzņēmumā tā ir. Ja gribi labi pelnīt tad tas būs vienīgais veids kā to darīt. No sevis svēto garu nevajag taisīt. Būtu tev uzņēmums 100% darītu to pašu, vai pat pēc mēneša bankrotētu un slaucītu vienu vietu ar avīzi. :)
Minēšu. Paprasīja aiziet un tad tikai radās vēlme nostučīt. Kāpēc nevienam nerodas taisnīguma sajūta, kamēr strādā uzņēmumā? Ja pie visām dusmām, nav ne vārda par sliktu kvalitāti, tad jau gala produkts ir gana ok.