Arkolat - Woll Titanium Nowo panna
Labdien!
Gribētu pabrīdināt neiegādāties Woll pannas (it kā Vācija- austrumu tirgum) kurām garantija 25 gadi (pārklājumam 3 gadi). Man šī panna nokalpoja tikai 3 mēnešus!!! Tas ir mazāk kā jebkura teflona panna, uz ko Arkolat darbinieki atbildēja, ka paši vainīgi - nepareizi cepam (jāuzregulē pareizā temperatūra), nepareiza plīts (jābūt riņķim pēc pannas izmēra) u.t.t., vārdu sakot viss ir nepareizi, tikai instrukcijā nekas tāds nav minēts. Tālāk seko standarta teksts, lai sūtam uz ekspertīzi, kaut paši jau zina atbildi.....
(skat. turpinājumā Arkolat pārstāvju atbilde un instrukcija)
Ar cieņu,
Raimonds Misjūns [slēpt]@inbox.lv)
Arkolat atbilde:
Cien. Misjūna kungs,
Diemžēl pēc nosūtītam bildēm varam secināt, ka šī panna bija vairakkārt pārkarsēta. Par to liecina klājuma brūna krāsa pannas dibena centrāla daļā.
Ļoti iespējams, ka panna regulāri tika lietota uz plīts riņķa, kas ir mazāks par pannas dibenu. Šādos gadījumos parasti centrāla pannas daļa karsējas daudz intensīvāk par pannas malām.
Esam nosūtījuši arī bildes pannas ražotāja pārstavim, kas apstiprināja ka pannai ir pārkarsēšanas pazīmes. Ražotājs apstiprina, ka spriežot pēc bildēm pannas klājumam nav ražošanas defekti (klājums nelobās no alumīnija korpusa). Šādu pannu var turpināt lietot, pannas nepiedegošais klājums saglāba savas nelīpošas īpašības.
Lai panna kalpotu Jums ilgāk iesākam turpmāk izvairīties no pannas nejaušas pārkarsēšanas, jo tas pakāpeniski boja klājumu un tas ātrāk pazaudēs savas nepiedegošas un nepielīpošas īpašības. Uzsildot pannu līdz vajadzīgai temperatūrai ir ieteikts vienmēr nedaudz mazināt liesmu, jo alumīnija korpuss ļoti labi pārvada siltumu un ēdiens pagatavosies tik pat ātri, ka gatavojot uz maksimālas iespējamas liesmas, bet taupot enerģiju un saudzot pannas klājumu.
Arī nekad nedrīkst ilgstoši atstāt pannu tikšu uz kārstas plīts virsmas. Uz parastas plīts tukšas pannas virsma jau pēc 3 minūtēm var sasniegt temperatūru virs 300 0C, kas ir jau kritiska visiem nepiedegošiem klājumiem.
Ražotājs dod garantiju 25 gadi pannas korpusam pret deformācijām un 3 gadi klājumam, rokturiem un pārējām pannas detaļām. Garantija darbojas tikai pareizi lietojot pannu.
Diemžēl Jūsu gadījumā neesam konstatējuši ražošanas defekti.
Gadījumā, jā vēlāties saņemt arī rakstisko atbildi Jums ir jāgriežas uz veikalu, kur nopirkāt pannu vai uz SIA „Arkolat” biroju, un noformēt rakstisko sūdzību uzrādot pirkuma čeku un pati pannu.
Ar cieņu,
Anna Eldegedi
Purchase Department Manager Latvia&Estonia/ Iepirkumu daļas vadītāja
SIA ARKOLAT
72B, Mūkusalas Str.
Riga, LV-1004, Latvia
Mob.phone: +371 29109009
E-mail: [slēpt]@arkolat.lv
Ražotāja instrukcija:
WOLL izstrādājumi - nepiedegoši, tie nelobās, ne vienam gadam vien... WOLL vārds jau 25 gadus ir saistīts ar inovāciju idejām, modernu dizainu un ilgmūžīgiem produktiem, kas atbilst augstākajām kvalitātes prasībām. Īpašnieku vadītā ģimenes uzņēmumā rūpīgi ar rokām, izmantojot inovāciju tehnoloģijas, tiek izgatavotas lējuma cepešpannas un sautējamie katli - tiem nepavisam nav pielīdzināma masveida ražotā produkcija. Tradicionālā roku darba un jaunāko tehnoloģiju apvienojums ļauj izgatavot tādas cepešpannas un sautējamos katlus, kuri ilgu gadu garumā priecēs to lietotājus pat tad, ja tiks bieži izmantoti.
Visas vācu firmas WOLL pannas un sautējamie katli tiek izlieti ar rokām atbilstoši oriģinālai ražošanas metodei no kvalitatīva leģēta alumīnija speciālās čuguna formās. Pēc rūpīgas noslīpēšanas un nevainojamas izvirpošanas, pielietojot jaunāko tehnoloģiju metodi, 20 000°C karstā plazmā virsma tiek pārklāta ar ļoti cietu alumīnija un titāna oksīdu sakausējumu vai dimanta kristālu putekļiem. Pēc šādas metodes izgatavotās WOLL pannas un sautējamie katli iegūst ekskluzīvu, nemaz nepiedegošu pārklājumu, kas nelobās, bet pamatnes deformācijas nav iespējamas pat ļoti augstā temperatūrā. Tas ir liels ražotāju ieguldījums ēdiena gatavošanā ar nelielu taukvielu daudzumu, taupot enerģiju un novērtējot veselīgu uzturu. Piedāvājam dažādus rokturu variantus - no noņemamiem rokturiem līdz klasiskiem no nerūsējošā tērauda.
Lieliskus gatavošanas rezultātus ar "nowo Titanium" sērijas izstrādājumiem nodrošina 8 mm biezā pannas pamatne un pret iegriezumiem izturīgs un nepiedegošs augstas kvalitātes titāna pārklājums. Noņemamie rokturi ļauj "nowo Titanium" sērijas pannas izmantot cepeškrāsnī kā cepamo formu.
• 8 mm biezā pannas pamatne labi uztur siltumu, tā nedeformējas pat augstā temperatūrā.
• Nepiedegošs, pret iegriezumiem un berzi izturīgs ciets titāna pamatnes pārklājums.
• Ergonomisks, viegli noņemams rokturis, tādēļ ir praktisks, ja ir maz vietas. Lieliski noder nelielā virtuvē - panna ietilpst jebkurā cepeškrāsnī, ledusskapī vai skapītī. Gatavojot ēdienus cepeškrāsnī, rokturis jānoņem. Pārbaudīts saskaņā ar TÜV un GS standartiem.
• Roktura stiprinājums - izlieti misiņa vītņu ieliktņi nodrošina stabilu roktura nostiprināšanu.
• Izliešanas mala - tīra mērču izliešana, pateicoties papildus nostiprinātajai malai.
• Piemērota šādām plītīm: gāzes, elektriskajām, stikla keramiskajām, halogēnajām.
• Vāks (jāpasūta atsevišķi) - triecienizturīgs stikla vāks ar regulējamu garaiņu izlaišanas atveri. Vāka rokturī esošā atvere paredzēta garaiņu izlaišanai vai garaiņu noslēgšanai trauka iekšpusē (ekonomiskai gatavošanai). Vāku var izmantot cepeškrāsnī līdz 250°C.
• Garantija: 3 gadi - lējuma trauku nepiedegošajam pārklājumam, trauku rokturiem un tos fiksējošām, savienojošām detaļām; 25 gadi - lējuma trauka korpusam.
Комментарии (4)
Mjā, bet te nekas nav teikts par 300 grādiem un riņķu izmēriem!
Varbūt tie friči to savu pannu piedāva lietot tikai uz plīts virsmām, kur nav atklāta liesma!
Es vispār nestādos priekšā, kā karsējot ar atklātu uguni var nepārsniegt 300 grādus???
Liesmas temperatūra cik zinu ir kaut kādi 600-700 grādi!
Jāš= piekrītu nav pareizi ilgstoši karsēt sausu pannu, bet šādi mistiski temperatūras ierobežojumi vai riņķa izmēri ... pilnīgs sviests!
Man arī ir parasta gāzes plīts ar parastiem standartizmēra riņķiem! Attālums starp pannu un degli arī ir konstants. Degšanā tiek izmantota "parasta" gāze ne kādi modifcēti maisijumi, kas varētu nodrošināt vēl augstāku liesmas temperatūru!
Klasiski vienmēr vainīgs lietotājs!
Nesen te lasīju līdzigu "bēdu stāstu" kur kādai sievietei bija jāklausās pārmetumi, ka nepareizi lieto zābaka rāvejslēdzi, te ir līdzīgi!
Varētu padomāt, ka pie gāzes plīts ir daudz variantu kā to lietot!
Ieteicamā cepšanas temperatūra (uz pannas) ir 170 - 190 grādi. Pie šādas temperatūras var būt drošs, ka ēdiens būs nekaitīgs un saglabās savu uzturvērtību. Tas, ka teorētiski pastāv iespēja dragāt uz 300 grādiem, nenozīmē, ka tā arī jādara. Pieļauju, ka 300 grādos (max) varētu cept WOK pannā, ko izmanto produktu īslaicīgai "apsvilināšanai".
Ja "nelīpošās īpašības" nav zudušas - kāda problēma?
Divaini lasit tadu sudzibu, pati lietojutadu pannu jau3 gadus un nav nekadu problemu!
laiki attistas, viss iet uz prieksu..
mes pasi zinam ka viss mainaas..
es sis firmas pannu(Woll pannu) lietoju jau vairākus gadus, un nekadas sudzibas, jo protams lietoju vinu ta ka vina jalieto un tam kam vina ir domata.
milie cilveki, ja iegadajaties pannu ne par 5 ls, tad protams ari ir jalieto ta ka tas ir domats...neviss ella cept uz lielas uguns desas utt
mums cilvekiem ir ta, ja noperku kko dargu, liekas ka nu tik visu varesu darit, kalpos muzigi, nekas nenotiks, ja ari kas notiks, tak atdos naudu atpakal, jo tas tak maksaja tik...bet ta nav..ir jamak apieties ar tadam lietam.
es nekad nerakstu tadus komentarus, bet vienkarsi si ir lieta ko esmu atlavusies nopirkt par dargaku naudinu, cerot uz veseligi pagatavotu edienu, un ilgu kalposanu, tapec ari uzrakstu savu komentaru, jo cilveks ja perk LABU lietu, vins grib zinat citu atsauksmes.