Vai darba devējs ir tiesīgs maksāt mazāk kā minimālo algu?

Strādāju pilnu darba slodzi. Līgumā darba algas summa netika norādīta, tika atstāta tukša vietiņa, jo boss paskaidroja ka būs izmaiņas un vēlāk arī ierakstīsim. Piekritu. Parakstīju. Darbinieks pirms manis, ieņemot šo pašu amatu, saņēma cieto algu 250 Ls plus procentus no ienestās peļņas. Tagad man maksā 100 Ls un tad ne vienmēr un ne laikā. No sarunām visi izvairās, viens sūta pie otra,krīze esot. Vai man ir tiesības pieprasīt saņemt vismaz minimālo algu. Strādāju jau 9.mēnesi. Uzņēmums it kā stabils ar vairākām filiālēm pa visu Latviju un arī ārzemēs.

V Vineta 14.04.2009

Ответы (5)

š šeherezade 14.04.2009

Pazvani uz darba inspekciju,tur Tev visu izskaidros,zinu tikai to,ka mazāk par minimumu maksāt ir nelikumigi,ja vien neesi pieņemta uz nepilnu slodzi.......Kaut gan,ja sāksi kasīties un taisnību meklēt,tad vari palikt vispār bez darba,šobrīd ir tādi laiki,nu pati zini,kādi.Darba devēji uz krīzes rēķina paliek nekaunīgi un atļaujas to,ko normālā situācijā darīt neatļautos,jo par 100ls neviens pie viņiem nestrādātu....

U Uģis riktigais 14.04.2009

Te tas līdzīgs variants ka man bija.Kad 2006 gada sāku strādāt firmā,tad līgumā ierakstija 100 LS-it kā mācību nauda tiks maksāta.Sarunā boss solija,ka piemetīs vēl 20% no apgrozijuma.Kad mans apgrozijums bija 2000 LS menesī,tad saņēmu 250.Kad zvaniju viņam-kas par lietu?-tad bija cita dziesma-tev nāv tā kvalifikācija,bla,bla ,bla...
Ta viņs darija ar visiem,solija vienu,bet beigas cita dziesma. Katrā ziņā-paldies par to pašu.

Z Zinis 17.04.2009

Loģiski, ka ir tiesības pieprasīt. Turklāt ir tiesības arī iesūdzēt tiesā un tiesas ceļā piedzīt samaksu. Mazāk par minimālo maksāt nevar pat ja tev līgumā būtu ierakstīta mazāka summa. Tāpēc nevajag satraukties, bet pieprasīt darba devējam likumu ievērošanu, neaizmirstot, ka tiesa 100% būs darba ņēmēja pusē (ja līgums ir noformēts) un neizmaksātā darba alga jebkurā gadījumā tiks piedzīta (ja darba līgums ir noformēts).

L Ligita 20.04.2009

Velos jautat, vai darba devejam ir tiesibas neizmaksat kompensaciju par nostradato laiku?Vai man ir tiesibas iesudzet tiesa, jo no novembra menesha aizejot no darba nekas nav izmaksats. Kaut vai cik man ir zinams kompensacija un neizmantotais atvalinajums jaizmaksa menesha laika.

L Ligita 20.04.2009

Kad stajos darba sledzam ligumu par videjo algu, bet pec 8 nostradatiem meneshiem gaju dekreta atvalinajuma izradas man nodokli maksati par pusslodzi. vai tur ir kaut kas labojams,laikam jau ne. Bet vel atteicas man izmaksat atvalinajumu. Vai man pienakas atvalinajuma naudina un cik liela,par cik lielu laika posmu?

Добавить ответ

Загрузить файлы

Наш интернет-сайт использует файлы куки (cookie) для того, чтобы сделать работу более дружественной и эффективной для пользователей. Чтобы обеспечить выполнение всех функций сайта, нажмите кнопку «Принять условия». Для более подробной информации ознакомьтесь с нашими правилами обработки файлов cookie и с нашими правилами обработки персональных данных.

Принять файлы