Vai drīkst panjemt algu no kases?

Ko darīt ja strādā jau 10 dienas unj līgums netiek parakstīts, ar sacīto ka vēlāk parakstīsim, apjautajoties kas strādā šajā uzņēmumā saka, ka 2 mēnešus jau nemaksā tur un apsola katru dienu izmaksāt!uzņēmums ir atvērts divus mēnešus tikai! Tad man ir tāds jautājums, Ja man nesamaksā vai es drīkstu panjmet no kases savu algu? vai arī mantiskajāveidā, piemēram, tas, kas tiek pārdots!Tas nebūs noziegums? Mani neisūdzēs?Būšu ļoti pateicīgaAr cieņuAneta

A Aneta 03.07.2009

Ответы (10)

S sancho 03.07.2009

Mīlo Anetīt,Tu nu gan naiva esi ,šo visu jautājot,tiešām....Mana paziņa strādaja kafejnīcā,kur arī viņai negribeja algu maksāt un līgumu nesledza,viņa paņēma sev pienākošos algu no kases un starpību vel alkaholā no plauktiem....a ko tad citu darīt???Es jau sen būtu paņēmusi un viss,ja jau nav līguma ar Tevim,kā viņi var vispār pierādit,ka Tu tur esi strādājusi un kaut ko iesūdzēt???Un ja mēgina iesūdzet,tad lai parāda oficiālu izrakstu,kad un cik ir Tev aldziņu izmaksājusi vai uz konta pārskaitijuši....nav ko parādīt???Nu tad čau,Zelma!!!Lai Tev veicās !!!Darba devēji tik nagliji palikuši,ka riebjas vispār!!!

A Aneta 03.07.2009

Bet ja nodokļu gramatiņa palikusi pie viņiem?

B Baņkieris 03.07.2009

1) Jums savas darba attiecības bija jāsāk tikai pēc tā, kad parakstat darba līgums. Darba līgumu sastāda divos eksemplāros, kur viens glabājas pie darba devēja, otrs pie darbinieka un abiem līgumiem ir juridisks spēks.

2) Pat tad ja jums nemaksā algu, jums nav tiesības naudu ņemt no kases, jo likums to nosaka kā zādzību.

3) Par cik jums nav darba līguma, tad jūs nevarēsiet pierādīt, ka strādājāt pie šī darba devēja un darba devējs nevarēs pierādīt, ka viņš jūs ir algojis.

SECINĀJUMUS IZDARIET PATI!

Z zina 03.07.2009

zin ko anetiit,nodoklu graamatinai var uztaisiit dublikaatu pa ls 10,taa ka tos arii panjem no kases un pazuudi,ja negribi atjeegties peec meenesha pie sasistas siles.
vari uzaicinaat ciemos darba inspekciju,kad esi darbaa bez liiguma,varbuut paliidzees.

2 22222 04.07.2009

NU ja tev jau ir kabatā lidmašinas biļete uz Brazīliju un lidmašina izlido pēc divām stundām, tad var. Un ne tikai algu, bet visu naudu :D:D:D:D

D droneprobe 05.07.2009

Nav ieteicams kūdīt citus uz nozieguma izdarīšanu! Svešas mantas piesavināšanās ir zādzība! Cita lieta, ka tads mānīgs darbadevējs jau nesūdzēs policijā, jo pats droši ka ir vēl vairāk noziedzies visādos veidos...

Domāt vajag PIRMS uzsāk darba attiecības, pat ja tas ir bijis izmisuma rosināts solis (ar cerību, ka varbūt viss būs labi un attiecības nokārtosies vēlāk, darba gaitā); pieteik vienreiz "parakstīties" uz "lohotroniem" un aiz brīvas gribas piekrist strādāt cita labā par velti! krāpnieks uz to vien cer kā godīga darba cilvēka lētticību, jo krāpniekam nav sirdsapziņas, pienākuma apziņas vai nožēlas! tikai pašam pret sevi iekāres dzīta kustoņa negausība!!!

S sss 06.07.2009

principa mans ieteikums ir sads,panem no kases naudu cik tev pienakas un pamet to darba vietu, vienalga darba devejs neko nevar pieradit,a ka savadak, cilvekam ir jaaed, darba devejs tevi ir pataisijis par loseniti, kas strada bar baltu velti!
ja iesi pa taisno pie vina prasit naudu, vins tevi atlaidis un apsolis ka samaksas tuvakaja laika,bet pec tam vienkarsi pazudis!

A Aleksai 06.07.2009

Pirms vairākiem gadiem strādāju firmā "Tajk" pie tāda nelieša Vadima, kuru nekad mūžā neaizmirsīšu, jo pārestība vēl nav atmaksāta. Šī firma nodarbojās ar kanecelejas preču un grāmatu tirdzniecību. Šim cilvēkam visu laiku mainījās pardevējas, pastrādā, uztaisa mākslīgo iztrūkumu un atlaiž bez izmaksātas pēdējās mēnesa algas. Iedomājaties cik viņš nopelnīja uz šo daudzo pārdevēju rēķina.

L liina 10.07.2009

Principā saskaņā ar civillikuma normām, ja likums noteiktam līguma veidam paredz rakstveida formu, tomēr abas puses sākušas izpildīt saistību uz mutiskas vienošanās pamata, pusei ir tiesības prasīt rakstiska līguma noslēgšanu.
Tātad - tu strādā bez rakstiska līguma - tev ir tiesības vērsties pie darba devēja un prasīt rakstiska līguma noslēgšanu. Ja darba devējs atsaka, ir tiesības ar attiecīgu prasību vērsties tiesā. Tomēr, kā māca topošiem juristiem skolā - viss ir pierādīšanas jautājums. Problēma: pierādīt faktiski pastāvošu darba tiesisko attiecību pastāvēšanu.
No kases, pasargdies, neko neņem - šāda rīcība var tikt kvalificēta kā zādzība saskaņā ar Krimināllikuma 175.panta pirmo daļu vai kā svešas mantas piesavīnāšanas (precīzi nepateikšu).
Vēl viena alternatīva - informēt par notiekošo Valsts darba inspekciju... Tomēr šeit iznākums nav prognozējams...
Jāizlemj Tev!

A Antris 12.07.2009

Zini, labāk nesmērē rokas ar tiem kretīniem!

Добавить ответ

Загрузить файлы

Наш интернет-сайт использует файлы куки (cookie) для того, чтобы сделать работу более дружественной и эффективной для пользователей. Чтобы обеспечить выполнение всех функций сайта, нажмите кнопку «Принять условия». Для более подробной информации ознакомьтесь с нашими правилами обработки файлов cookie и с нашими правилами обработки персональных данных.

Принять файлы