par darba kaitīgumu

Strādāju medicīnas iestādē, saņemu procentos piemaksu par kaitīgumu. Vai man pienākas papildus dienas pie atvaļinājuma ? Otrs jautājums cik stundu darba laiks 7 vai 8 stundas. Kādreiz pie kaitīga darba skaitījās 7 stundu darba diena. Kā ir tagad ? Paldies. Ar cieņu Lilija

L Lilija 22.03.2010

Ответы (5)

K Konsultant 23.03.2010

Darba likumā - www.likumi.lv varat atrast atbildes. Labāk šādu informāciju meklēt likumos, nekā prasīt šādās lapās - maz ko katrs var pateikt?

E Emil 23.03.2010

Ja JŪS darba vietā ir pakļauti īpašam riskam tad JUMS pienākas papildatvaļinājums ne mazāk, kā 3 darba dienas (Darba likums 151.pants 1.daļa 2.pants).

Ja JŪS darba vietā ir pakļauti īpašam riskam tad JŪSU darba laiks nedrīkst pārsniegt 7 stundas dienā un 35 stundas nedēļā (Darba likums 131.pants 3.daļa).

Jautājums ir - vai kaitīgums ir darbs īpašos apstākļos?!..... JŪS varat pieprasīt darba vides riska novērtējumu (ja tāds ir JŪSU darba vietā) un aprunāties par šo jautājumu ar JŪSU darba aizsardzības speciālistu (ja tāda štata vienība JŪSU darba vietā eksistē).

L Likumdevējs 24.03.2010

Vispār normālā uzņēmumā viss šitais tiek atrunāts koplīgumā!
Man ar kaitīgs darbs, par ko saņemu 6 darba dienas pie atvaļinājuma un darba nedēļa ir 40 st. (7 st.darba dienā un 5 st. sestdienā)

E emils 12.04.2010

Darbs ir kaitīgs, it sevišķi, ja var saņemt pabalstu, kas ir lielāks nekā alga par darbu

A aleksandrs 02.05.2010

piekritu

Добавить ответ

Загрузить файлы

Наш интернет-сайт использует файлы куки (cookie) для того, чтобы сделать работу более дружественной и эффективной для пользователей. Чтобы обеспечить выполнение всех функций сайта, нажмите кнопку «Принять условия». Для более подробной информации ознакомьтесь с нашими правилами обработки файлов cookie и с нашими правилами обработки персональных данных.

Принять файлы