Tiesas izpildītājs

Labdien, gribu uzdot jautājumu: tiesu izpildītājs man ietur daļu no algas un atstāj 250 eiro izdevumiem. Jautājums: vai izpildītājam ir tiesības to darīt, kāpēc es viņam uzrakstīju paziņojumu, lai viņš kontā atstātu minimālo algu? (šķiet, ka 250 nav 500)

K Ketty221 02.12.2022

Ответы (10)

E eksperts1 06.12.2022

Ieturēt daļu no algas vai noņemt naudu no konta ir atšķirīgas lietas.
Šī situācija ir radusies, jo Jūs ilgstoši ignorējāt gan sākotnējā kreditora ziņojumus par parādu, kā arī saņemto korespondenci no tiesas par lietas uzsākšanu.
Lieta tika uzsākta, jūs to ignorējāt. Parasti, šis ir pēdējais posms, kad vēl var tā teikt "tikt sveikā cauri", vienojoties ar kreditoru par parāda apmaksu, lai prasība tiesā par parāda piespiedu piedziņu tiktu atsaukta.
Ņemot vērā Jūsu ignoranci, tiesa lēma par parāda piespiedu piedziņu. Katrā tiesvedības solī, Jūs uz savu deklarēto dzīvesvietas adresi saņēmāt ierakstītu vēstuli, kas Jūs informēja par procesa gaitu. Pirmā vēstule aicināja Jūs veikt norēķinu līdz konkrētam datumam, lai netiktu arestēti Jūsu konti. Skaidrs viens - to Jūs ignorējāt. Nākamais parāda piedziņas solis ir ieturējums no algas vai īpašuma arests.

Par cik Jums ir radusies šāda situācija, var noprast, ka neesiet intelektuāli attīstīta.

Zemāk iekopēšu informāciju, kuru katrs muļķis(acīmredzot Jums tas nebija pa spēkam) var atrast par ZTI ieturējumiem.

Lūdzu Jūs nevairoties, vai, labākajā gadījuma izbraukt no valsts uz neatgriešanos. Latvijā šādi pamuļķi vajadzīgi nav. Kvalitāte>kvantitāte.

Ieturējumu kārtību un apmēru no parādnieka darba samaksas nosaka Civilprocesa likuma 594. panta normas: 1) No parādniekam izmaksājamās darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem ieturējumus pēc izpildu dokumentiem izdara līdz piedzenamā parāda dzēšanai:

1) uzturlīdzekļu piedziņas lietās nepilngadīgu bērnu uzturam vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas labā – saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus 50 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas un papildus par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu – līdzekļus 15 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas;

2) piedzenot uzturlīdzekļus, zaudējumus vai kompensāciju sakarā ar personisku aizskārumu, kura rezultātā radies sakropļojums vai cits veselības bojājums vai iestājusies personas nāve, vai kompensāciju par kaitējumu, kas radīts ar noziedzīgu nodarījumu vai administratīvu pārkāpumu, kā arī izpildot administratīvā pārkāpuma procesā pieņemtos nolēmumus, – 50 procentus, saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus 50 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas un papildus par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu – līdzekļus 15 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas;

3) pārējos piedziņu veidos, ja likumā nav noteikts citādi, – 30 procentus, saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus minimālās mēneša darba algas apmērā un papildus par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu – līdzekļus 15 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas.

(2) Ja piedziņa uz darba samaksu tiek vērsta pēc vairākiem izpildu dokumentiem, darbiniekam katrā gadījumā jāsaglabā darba samaksa un tai pielīdzinātie maksājumi 50 procentu apmērā, bet ne mazāk kā minimālās mēneša darba algas apmērā un papildus par katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu – līdzekļus 15 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas, izņemot šā panta pirmās daļas 1. un 2. punktā noteikto gadījumu.

(4) Ieturējumu apmēru no darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem aprēķina no summas, kas parādniekam jāsaņem pēc nodokļu samaksas.

(5) Līdzekļi 15 procentu apmērā no minimālās mēneša darba algas par katru parādnieka apgādībā esošu nepilngadīgo bērnu tiek saglabāti, ja parādnieka apgādībā ir nepilngadīgs bērns brīdī, kad tiek izdarīti ieturējumi no parādnieka darba samaksas vai tai pielīdzinātajiem maksājumiem. Saglabājamo līdzekļu apmēru aprēķina darba devējs vai attiecīgā juridiskā persona, ņemot vērā ieturējuma izdarīšanas brīdī parādnieka apgādībā esošo personu skaitu.

Z ZVIEDZITIS 06.01.2023

mīļie cilvēki, kurā gadsimtā mēs dzīvojam? ierakstīta vēstule? Kāds arhaisms?
Un vēl Tiesu sistēma kuras zvērinātie advokāti jau sen lieto eparakstu...

S Spuris 06.01.2023

ZVIEDZITIS ne visi lieto e-parakstus un ir arī tadi kuriem internets ar datoru ir tumša bilde.Ierakstītas vēstules eksistē joprojām.

D Dalī 14.12.2022

Citēju: ""Lūdzu Jūs nevairoties, vai, labākajā gadījuma izbraukt no valsts uz neatgriešanos. Latvijā šādi pamuļķi vajadzīgi nav. Kvalitāte>kvantitāte.""

OHO,kāda augstprātība ! Paša Gēbelsa darbu cienīgs tonis un lēmums attiecībā pret citādiem ļaudīm...

R Rego19 26.01.2023

Tas nozīmē ka vairāk kā miljons no valsts izbraukušo ir bijuši pamuļķi,šis jau pat Gebelsu sit pušu dubultā.

S Spuris 14.12.2022

eksperts1 rakstu tev lēnām ,jo zinu ka neproti lasīt ātri.Kas no tā,ja kādi nezin? Visi jau nevar pārzināt visas lietas pasaulē.Kopi + paste katrs bērns arī prot,netikai tu ākst.Tāpat arī tu nejēga simtpunkti nepārzini un neproti daudzas citas lietas ,tāpēc pirms apvaino un aizskar citus padoma par savām zināšanu līmeni .Pielec ''cauras gumijas rezultāt'' ?.Ieteiktu jautājuma uzdevējei iesniegt policijā iesniegumu pret šādu personu.
Savukŗat par ZTI Jums vajag paziņot tam ZTI ka konts no kura novelk ir vienīgais konts uz kuru nedrīkst veikt piedziņu.Ja Jums ir vel citi konti ,kuri ir ''bezdarbībā'' ieteiktu tos tad likvidēt. Tāpat uzrakstiet iesniegumu ZTI un nosūtiet ar ierakstītu vēstuli vai ērtāk ir ar elektronisko parakstu.Pievienojies arī konta izdruku par iepriekšējiem trim menešiem un pieprasiet atgriezt naudu.Var pie reizes uzrakstīt arī Tiesliet Ministirjai,tad ātrāk process kustēsies.Ja neatgirež naudu vai nenotiek nekas tad jau iesniegt prasību tiesā var.Nav dārgi lai to ierosinātu.Šķiet ap 30 eur juridiskam palīdzības centram.

T TiesigaTiesa 31.01.2023

Šo krāpšanu pašrocīgi apturēt var savā bankā Swedbank-Budžets-Nekvalificēti izdevumi,ja nav ar + pievienot,tur automātiski stāv pie 800 euro.,-uzlikt uz min 1 euro, Var citiem līdzīgiem izdevumiem uzstādīt uz min.Krāpnieks viņš noteikti,Es pat nezinu par ko man ir par 3dienam atvilkts 148 euro ,vienā laikā automātiski.,Bērnu nauda,ģim.pabalsts,ispalidzības nauda uz 0..Rakstiet,mums notika sarakste,atgrieza tikai ģim.pab.Bērnu ar tiesas spriedumu nē,viņam tas neinteresē,JO LIKUMA TĀDA NAV.Jāraksta sūdzības.Viņi paši apiet likumus un darbojās pašrocīgi un viltīgi.Nesagaidot atbildes no darba devēja par vienu summu,paņem citu to bankas konta.ZAGĻI.

I Irena75 18.03.2023

https://revolut.com/referral/irenald6j!MAR1-23-AR

I Irena75 18.03.2023

Open a bank account in Lithuania.

IlzeIvaram 21.03.2024

Latvija smuka vakst , bet kur tik daudz nesmukuma šajā mazajā valstī?

Добавить ответ

Загрузить файлы

Наш интернет-сайт использует файлы куки (cookie) для того, чтобы сделать работу более дружественной и эффективной для пользователей. Чтобы обеспечить выполнение всех функций сайта, нажмите кнопку «Принять условия». Для более подробной информации ознакомьтесь с нашими правилами обработки файлов cookie и с нашими правилами обработки персональных данных.

Принять файлы