Ēdiena sadale

Sveiki!Izmeklējos pa internetu un nevarēju atrast atbildi uz savu jautajumu. Varbūt kāds varētu palīdzēt.Es strādāju pašvaldības bērnudārzā par skolotaja palīgu un viens no maniem darba pienākumiem ir ēdiena salikšana sķīvjos. Es to negatavoju, tikai sadalu pa porcijām. Pirmsskolas iestādes darbinieki par samaksu var ēst pusdienas. Nauda tiek atskaitīta no algas. -Es atteicos no pusdienām, jo tas ēdiens nav garšīgs: pa zupas virsu peld kautkādi dzelteni tauki, kartupeļi bez sāls un ūdeņaini... neiedziļināšos sīkumos, bet man negaršo ēdiens, ko gatavo pirmskolas izglītības iestādes virtuvē. Tas ir pirmkārt.- Otrkārt: ja es arī ēstu pusdienas, tad man ir jāēd auksts ēdiens, jo man pienākošais pusdienas pārtraukums ir no pl. 14.00-15.00. Es dzīvoju blakus PII un eju mājās pusdienot. Pusdienas PII ir no 12.20-12.50- Treškārt: ja arī paspētu kopā ar bērniem paēst, tad man nav galda, kur apsēsties, lai normāli paēstu... jāstāv kājās vai jāstutē siena ar šķīvi rokās.Vienu dienu vadītāja sasauca darbiniekus uz sapulci un teica, ka par pusdienām jāmaksā, jo mēs strādājam ar ēdienu... atkārtošu, ka ēdienu tikai sadalam.Manus augstāk nosauktos iemeslus, kapēc es neēdu, vadība neņēma vērā, bet atrunājās, lai lai sameklēju laiku un vietu, kur kautkā paēst laikā, kad ēd bērni. Vai arī atnesot izziņu no ārsta, ka man ir problēmas ar veselību un es nevaru ēst PII gatavotos ēdienus. Un ja arī man būtu problēmas ar veselību ēšanas ziņā,( nedod dievs) vai man tas ir jainformē darba devejs, jo sanitāra grāmatiņa man ir izieta?Tāpēc mans jautājums ir tāds: vai ir tāds likums, ka ir jamaksā un obligāti jāēd PII par pusdienām, ja tikai to sadala pa šķivjiem? Vai man ir jāinformē darba devējs par savu veselības stāvokli, kas neattiecās uz sanitarās grāmatiņas prasībām? Vai darba devējam ir janodrošina normāls galds, lai paēstu pusdienas?Paldies par atbildi, ja man kāds palīdzēs.

Z Zarazara 01.03.2015

Ответы (3)

K kasandra999 02.03.2015

Protams, ka tāda likuma nav! Arī man ir tādi paši darba pienākumi, kā Tev...arī es neēdu dārziņa ēdienu! Ņemu līdz no mājām...:) Man ir pašai savs galds kur paēst un atpūtas brīdī iedzert kafiju! Lūk tā!

nay aya

L Livva 15.03.2015

Nav tāda likuma un Tev nekāda zīme nav jānes. Naudu automatiski skaita nost no algas, bez iesnieguma? Tā arī nedrīkst.
Jebkurā gadījumā uzraksti iesniegumu, ka pusdienas neēd un paprasi kopiju ar vīzu, ka iesniegums pieņemts, redzēsi, ka vadītāja uzreiz dziedās citu dziesmu. Sliktākajā gadījumā var sūdzēties pašvaldībā vai Valsts darba inspekcijā par nepamatotiem algas ieturējumiem.

Добавить ответ

Загрузить файлы

Наш интернет-сайт использует файлы куки (cookie) для того, чтобы сделать работу более дружественной и эффективной для пользователей. Чтобы обеспечить выполнение всех функций сайта, нажмите кнопку «Принять условия». Для более подробной информации ознакомьтесь с нашими правилами обработки файлов cookie и с нашими правилами обработки персональных данных.

Принять файлы