Rīgas tūrisma un radošās indistrijas tehnikums. - Neprofesionāla izglītība

Neiesaku nevienam mācīties šajā skolā, ja iesiet par pavāru, tad netiksiet nekad ar šīs skolas izglītību labā darbā. Mācīs tikai teoriju, un sliktu teoriju, jo skolotāji ir veci, no padomju laikiem un tie māca, ko viņiem mācijā pirms vairākiem gadiem, tagad viss ir attīstījies un tas ko iemāca skolā, realajā dzīvē, darbā vairs nepalīdz. Praktiskie darbi ir reti un bezjedzīgi - 2x gadā pavāriem jāuztaisa zupa vai kāda mērce, pilnīgs izsmiekls ir šī skola. Vadība laikam smejās par skolas audzēkņiem. Visi iedomājās, ka ir kaut kāds super skola, bet patiesībā zema līmeņa tehnikums. nesen nomainīja nosaukumu, agrāk bija Rīgas partikas razotaju tehnikums. Skolas vadība neļauj iet praksē ārpus skolas, jo viņiem tas nav izdevīgi, labāk, lai vergo skolā, nevis ārpus skolas iet uz labiem restorāniem un tiešām arī iemaacaas kaut ko. Viesmīļiem praksē ir jāiet uz viesnīcu un jāklāj gultas, tas nav vispaR viesmīļu darba. Prakses laikā ir programmaa, katrai dienai ir sava tēma, bet patiesībā katru dienu jāmazgā tikai grīdas skolas praksē. tas nav normāli, lūdzu uztaisiet kaut kādas pārbaudes šai skolai, jo tas vairs nav normāli, bērni grib labu izglītību. direktore arī neko nespēj pateikt, jo knapi saprot latviešu valodu.

R

Комментарии (6)

A aannii 25.11.2014

Oho, direktore - knapi saprot latviešu valodu - Tu nopietni? Direktore ir latviete un lieliski runā latviski! Uz labākam praksēm nekā skolas ēdnīca tiek tie, kas labi mācās, ne tikai labajos Latvijas restorānos, bet arī ārzemju. Gultas droši vien klāja audzēkņi, kuri mācās viesmīlības servisu, un tas nav tas pats, kas viesmīlis.
Dabūji divnieku un izdomāji pasūdzēties? Sūdzība galīgi garām.

db 26.11.2014

"tagad viss ir attīstījies un tas ko iemāca skolā, realajā dzīvē, darbā vairs nepalīdz"... tevī kaut kas vēl nav attīstījies, ja tev būtu pavāra dotības un galva uz pleciem, varētu pats visu iemācīties bez skolas, dabūtu sertifikātus un aiziet! Visu viņiem vajag ar karotīti mutē ielikt, kas tu par pavāru būsi joptvai?

T Tatjana 26.11.2014

Esmu pabeigusi so skolu!! Visi skolotāji ir ļoti atsaucīgi, un attiecīgi pret citām skolām, vienmēr nāk pretī un palīdz ja kautko nesaproti. Runājot par praksi-viņi atrod un piedāva labākās prakses vietas -labākajiem skoleniem-tiem kuri to tiešām ir pelnījuši. Ja tu slikti mācies, neko negribi darīt, loģiski ka arī par labu praksi vari nesapņot!! Runājot par darbu pēc skolas, skola sastrādājas ar vairākām viesnīcām, un visdažādākiem restorāniem un Latvijā pazīstamiem pavāriem, tapēc ja esi šos 4 gadus parādījis sevi ka labu studentu, tad skola tev pati piedāvā darba vietu vienā no labākajām vietām.!! Runājot par teoriju-jā, tiek paplašināti mācīta teorija, bet tas viss izriet no ta, ka studenti vairākas reizes (dienas) (nedēļas) mācoties kādu noteiktu tēmu, -kontroldarbā uzraksta pilnīgāko hujņu!!! Tapēc arī māca padziļināti-lai PIELEKTU tiem kam nepielec, taču kā jau minēju ir arī prakstiskās mācības. Ir viena skolotaja Inta Jansone-kas vada precu zinības, saimniecisko dienestu un vel dažus priekšmetus. Skolotāja ir stingra, un mēdz arī salamāt-taču ja atradīšiet ar viņu kopīgu valodu, viņa Jums pavērs ne tikai labas prakses iespējas, bet arī piedāvās vairākus veidus kā paļaujoties uz jūsu profesiju, jūs varētu piepelnīt naudiņu sev, strādajot vai palīdzot dažādos uzņēmumos pēc skolas. Tapēc padomājat velreiz..:)

T Tatjana 26.11.2014

un Nosaukums tika nomainīts nevis dēļ " slikta statusa, vai vecajiem skolotājiem" kā tu ieminējies, bet gan dēļ apvienošanās, jo tgd šī skola sastāv no 3 daļā, un tas nozīmē ka tā paplašinās.

R Rebeka67 09.01.2015

Nu galīgi nav taisnība! Prakses ir ļoti labās viesnīcās, restorānos, bet kā jau rakstīja citi, uz šīm vietām tiek sūtīti tie audzēkņi, kuriem var uzticēties, ka "nesalaidīs kaut ko dēlī". Vairākiem audzēkņiem pat jau 1.kursā tiek piedāvāts piedalīties banketu apkalpošanās, kur var arī kaut ko nopelnīt. Mācīties vajag un izturēties atbildīgi pret saviem pienākumiem, tad nebūs jāraksta tādas muļķības.

S samanthakur 09.01.2015

Arī es nepiekrītu !!! Esmu 2012 gada absolvents. Tieši pavārs!!!... Lai gan prakses vieta man jav bija. Man nekad nav bijis problemu ar darbu... skola man pieskira praksi Kaļķu vārtos.. bet tā man nepatika del vaditajas uznemuma
Par pavaru stradaju!!! (Neskaitot praksi) Jav absolvesanas bridi bija darba ligums.. Sobrid stradaju starptautiska edinasanas firma. Taka neko sliktu nevaru pateikt.. lielaka dala pavari ko zinu ir beigushi tieshi sho skolu.. Un ir stradajuahi pie : Biblioteka nr.1, 3 pavaru restorans ( martins Sirmais ) u.c loti zinamiem.. Taka shi sudziba ir pilnigas blenjas

Добавить комментарий

Положительное Нейтральное Негативное
Загрузить файлы

Наш интернет-сайт использует файлы куки (cookie) для того, чтобы сделать работу более дружественной и эффективной для пользователей. Чтобы обеспечить выполнение всех функций сайта, нажмите кнопку «Принять условия». Для более подробной информации ознакомьтесь с нашими правилами обработки файлов cookie и с нашими правилами обработки персональных данных.

Принять файлы